EVIG, de Zweedse LCV op zonne-energie

Dus hier is het, de eerste bestelwagen op zonne-energie. Hij heet EVIG en heeft een zonnedak van 2,5 m2 “voor een minimale afhankelijkheid van oplaadinfrastructuur”, aldus Clean Motion, het Zweedse bedrijf dat het voertuig op zonne-energie net heeft gelanceerd.

De Zweedse fabrikant presenteert de EVIG als “het antwoord op de kritieke behoefte aan elektrische bestelwagens voor steden”. Hij is ontworpen voor leveringen op de laatste kilometers en kan zowat alles vervoeren: pallets, pakjes, post, voedsel, enz. Hij beschikt over 2,5 m3 laadruimte, 2,5 m2 zonnepanelen en een bereik tot 200 km.

Het voertuig heeft een basisprijs van 10.900 euro en kan nu al online worden besteld via de wagenparkconfigurator van Clean Motion. De levering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Het bedrijf heeft ook een wagenparkcalculator gepubliceerd waarmee klanten de kosten en uitstoot van hun wagenpark kunnen berekenen en vergelijken met conventionele elektrische voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo