Ford lanceert E-Tourneo Custom

Ford Pro heeft de volledig nieuwe, volledig elektrische E-Tourneo Custom onthuld. “Met nieuwe niveaus van capaciteiten, luxe en design in een veelzijdig voertuig,” zegt Ford.

Wat de aandrijving betreft, heeft de fabrikant ervoor gekozen zijn nieuwe telg uit te rusten met een 74 kWh batterij met een 160 kW elektromotor. De aandrijflijn biedt de mogelijkheid om met één pedaal te rijden “voor een lager brandstofverbruik en een meer ontspannen, comfortabele rijervaring”, aldus Ford. Een driefasige AC-lader van 11 kW aan boord kan de batterij in minder dan acht uur volledig opladen; een lading van 15-80 procent duurt 41 minuten met een 125 kW DC-snellader. De geclaimde actieradius van het voertuig bedraagt tot 370 km.

De nieuwe E-Tourneo Custom is bedoeld voor zowel particulieren (tot 8 passagiers) als professionals. Voor dat laatste biedt het model een maximaal trekvermogen van 2.000 kg en een “aanzienlijk laadvermogen dat varieert en gebaseerd is op accessoires en voertuigconfiguratie”, aldus Ford.

De nieuwe Tourneo Custom-reeks is ook verkrijgbaar als plug-in hybride (PHEV, 2,5-liter benzinemotor en 11,8kWh batterijpakket voor 50 km elektrisch bereik) of met de nieuwste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren in combinatie met een nieuwe 8-traps automatische versnellingsbak en, voor het eerst, een intelligent vierwielaandrijvingssysteem.

Alle nieuwe generatie Transit Custom-voertuigen profiteren van een uitgebreid pakket rijhulpmiddelen en zijn geïntegreerd met het Ford Pro-softwareplatform en connected services (uitgebreide laadoplossingen, Ford Pro Telematics, FordPass Pro, FordLiive).

De nieuwe Tourneo Custom wordt geproduceerd door Ford Otosan in Kocaeli, Turkije, en zal in Europa beschikbaar zijn vanaf medio 2023 (voor de versie met EcoBlue-motor) en 2024 voor de volledig elektrische varianten.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo