Ford Ranger Raptor wil Europa veroveren

De nieuwe Ford Ranger Raptor is gearriveerd. Het is het eerste model van het nieuwe Ford Ranger-assortiment dat Europa wil veroveren. De eerste klanten ontvangen nu hun voertuigen.

De Raptor is de high-performance versie van de Ford Ranger serie. Hij wordt aangedreven door een 3,0-liter EcoBoost V6-motor met dubbele turbo, ontwikkeld door Ford Performance, die 292 pk en 491 Nm koppel levert. Hij beschikt ook over een uniek elektronisch geregeld actief uitlaatsysteem. Ford zegt: “Het systeem levert instelbare motorgeluiden via vier uitlaatstanden – Rustig, Normaal, Sport en Baja – om aan verschillende rijscenario’s te voldoen. Het model heeft ook zeven selecteerbare rijmodi en een interne bypass-vering met 2,5-inch FOX®-schokdempers.

De Raptor is het eerste nieuwe model in het Ranger-gamma dat naar Europa komt en heeft hoge ambities. Ford wijst erop dat de Ranger in september 2022 zijn leidende positie op de Europese pick-upmarkt verder had versterkt met een nieuw recordmarktaandeel van 53,4 procent. Het nieuwe gamma zal Ford naar verwachting in staat stellen deze leidende positie te behouden. Ford zegt dat het na de komst van de Raptor al orders aanneemt voor de series Wildtrack en Limited en voor de kant-en-klare Ranger XL en XLT.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo