Geely richt zich op de Europese LCV-markt

En nog een nieuwe fabrikant… De Chinese groep Geely (die al actief is op de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen via zijn merk LEVC) heeft een plan aangekondigd om zijn andere merk Farizon in Europa te introduceren, dat zopas een bijzonder modulair concept voor elektrische bestelwagens heeft voorgesteld.

De Farizon SuperVan is momenteel slechts een 3D-tekening, maar de fabrikant heeft aangekondigd dat hij vanaf 2024 in Europa te koop zal zijn. De SuperVan is een modulair skateboard-achtig platform dat het chassis, het onderstel en de volledige aandrijflijn combineert. Het SuperVan-concept maakt daarom gebruik van drive-by-wire systemen zonder mechanische verbindingen.

De cabine en de carrosserie zijn gebouwd op dit platform. Dit is een concept dat Renault al heeft ontwikkeld met het EZ-Go en EZ-Pro platform… en Geely en Renault gaan een joint venture oprichten om samen nieuwe verbrandings- en hybride motoren te ontwikkelen. Is Geely dan ook de fabrikant (vooralsnog niet genoemd) met wie Renault een gloednieuwe generatie elektrische bestelwagens gaat ontwikkelen voor 2026?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo