G&V en Rolande openen vijfde Belgische LNG-tankstation

G&V Energy Group en Rolande openen een nieuw Bio-LNG-tankstation langs de N47 in Zellik. In totaal behelst het eigen netwerk van Rolande nu 24 stations in die drie landen en dat van G&V vijfstations in België.

Xavier Dewulf: “We zijn verheugd onze vijfde LNG-locatie te kunnen openen in partnership met Rolande. De beslissing tot investering op deze locatie kwam er dankzij de strategische ligging rond Brussel en alsmede op vraag van enkele key transporteurs die onder andere voor de Delhaize-vestiging te Zellik rijden. Met deze locatie zetten we een verdere stap naar een toekomstbestendige oplossing in het mobiliteitsvraagstuk, waarin LNG intermediate een belangrijke rol speelt naast andere groene alternatieven. We streven ernaar onze propositie binnenkort nog verder te optimaliseren naar Bio-LNG die reeds zeer succesvol is bij onze Nederlandse buren, dankzij het systeem van CO2-certificaten.”

Een van de drie ‘key transporteurs’ waar Xavier Dewulf naar verwijst is Van Moer Logistics. Wim Willocx, Business Unit Manager, legt uit: “Onze investering in LNG-trucks liet ons toe om de CO2-uitstoot met 10 à 15% terug te dringen. Ook zijn de trucks aanzienlijk stiller, waardoor ze in aanmerking komen voor stadsdistributie. Om dit groene transport aan te bieden naar onze klanten is het nieuwe LNG-station in Zellik voor ons een gedroomde locatie om te bevoorraden. Zowel voor de bedrijven aanwezig op de industriezone in Asse, als bedrijven gevestigd langs de noordelijke zijde van de Brusselse ring is dit de ideale locatie om het transport te kunnen vergroenen.” 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo