Katoen Natie installeert Autostore in zijn logistieke hub in Kallo

Katoen Natie (Business Unit Consumer Goods & Industry) investeerde recent in een Autostore-systeem voor een grote doe-het-zelfspeler in de Benelux om een conventionele oplossing om te zetten in een meer geautomatiseerde oplossing voor het assortiment kleine onderdelen.

Katoen Natie zal op Loghidden City in Kallo, haar logistieke site met 1,2 miljoen vierkante meter overdekte magazijnen, samen met haar partner Element Logic een AutoStore-systeem van 31.000 totes en 20 robots installeren. Met dit systeem kan KTN 5.000.000 orderregels per jaar op maximale capaciteit voorbereiden. Die doorgedreven automatisatie biedt een antwoord op uitdagingen als beperkte magazijnruimte, stijgende arbeidskosten en de hoge eisen van de klanten. In de komende maanden zullen meer aankopen van het Autostore-systeem in België en/of in het buitenland volgen, laat Katoen Natie weten. Deze investeringen vinden plaats binnen het innovatieprogramma dat eerder dit jaar is gestart.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo