Linde verwijdert stuurwiel uit heftrucks

Wanneer u bij Motrac een nieuwe Linde heftruck bestelt, krijgt u bij de nieuwste modellen vanaf nu de keuze tussen het klassieke stuurwiel of de Linde Steer Control. Deze bedieningswijze biedt niet enkel voordelen op vlak van ergonomie, maar zorgt tevens voor meer zicht op de mast en voor een hogere productiviteit.

Joystick of mini-wheel
Ter vervanging van het stuurwiel wordt op de linker armsteun een joystick of een mini-wheel aangebracht, al naargelang de voorkeur van de klant. De joystick leunt qua werkwijze aan bij de bediening van de mast en laat snelle, scherpe richtingsveranderingen toe. Het mini-wheel werkt dan weer gelijkaardig aan het klassieke stuurwiel, waardoor de leercurve beperkt blijft. Beide besturingsmethodes staan een comfortabele en precieze goederenbehandeling toe, zodat werkprocessen zeer efficiënt kunnen verlopen.

Minder bewegingen met schouder en elleboog
In een studie met 24 heftruckchauffeurs werd nagegaan welke gevolgen de keuze voor de Linde Steer Control met zich meebrengt. Uit analyse bleek dat, in vergelijking met het klassieke stuurwiel, voor zowel de joystick als voor het mini-wheel 25% minder schouderbewegingen en zelfs 45% minder elleboogbewegingen nodig zijn. Ook gevoelsmatig gaven de bestuurders aan dat ze minder belasting op het lichaam ervaarden, en ze hun werk comfortabeler konden uitvoeren.

Ontdek de Linde Steer Control op de Motrac website!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo