Mercedes-Benz zeer tevreden over testresultaten nieuwe eSprinter

De nieuwe Mercedes-Benz eSprinter, die in februari 2023 op de markt komt, ondergaat momenteel de laatste praktijktests. Met veelbelovende resultaten volgens Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz heeft onlangs een test uitgevoerd met een pre-productie eSprinter en meldt dat het voertuig 475 km heeft afgelegd – een rondreis van het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart naar de luchthaven van München – op één acculading en met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 21,9 kWh/100 km. Het geteste model was een lange versie met een verhoogd dak en had de grootste accu van de drie die voor dit voertuig zullen worden aangeboden. De fabrikant wijst er ook op dat de test werd uitgevoerd op een heuvelachtig traject dat stedelijke, regionale en snelwegwegen combineert.

Met een reeks carrosserievarianten, van gesloten carrosserie tot open bed tot chassis cabine, wil de eSprinter een breder klantenbestand bereiken dan zijn voorganger met een keuze aan configuraties die meer dan verdubbeld is ten opzichte van de huidige eSprinter. Voor het eerst zal het model naast Europa ook in de VS en Canada worden aangeboden. De nieuwe eSprinter zal vanaf de tweede helft van 2023 worden geproduceerd in Charleston (VS), Düsseldorf en Ludwigsfelde.

Lees alles over Mercedes-Benz Vans Belgium Luxembourg

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo