MSC neemt eerste luchtvrachtvliegtuig in ontvangst

De luchtvrachtafdeling van rederij MSC krijgt stilaan vorm. Het bedrijf neemt een eerste Boeing B777-200-vrachtvliegtuig in ontvangst, dat zal worden geëxploiteerd door Atlas Air. Het zal vliegen op routes tussen China, de VS, Mexico en Europa.

Met zijn intrede in de luchtvracht richt MSC zich vooral op klanten die fruit, groenten, farmaceutica en andere gezondheidsproducten snel en flexibel willen vervoeren. De operaties staan onder leiding van Jannie Davel, een ancien van de commerciële vrachtactiviteiten bij Delta.

Atlas Air, Inc., een dochteronderneming van Atlas Air Worldwide Holdings, Inc., ondersteunt MSC voor wat betreft het  vliegtuig, bemanning, onderhoud en verzekering (ACMI). Dit vliegtuig is het eerste van vier B777-200F’s in de pijplijn, die op lange termijn bij MSC worden ondergebracht.

De B777-200F met twee motoren wordt geprezen om zijn geavanceerde brandstofefficiëntie. Het heeft ook lage onderhouds- en exploitatiekosten en met een bereik van 4.880 nautische mijl (9.038 kilometer) kan hij verder vliegen dan elk ander vliegtuig in zijn klasse. Het voldoet ook aan de quotanormen voor maximale toegankelijkheid van geluidsgevoelige luchthavens over de hele wereld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo