Nieuwe milieuvriendelijke verbrandingsmotoren voor Clark CTS-serie

Clark rust zijn GTS-serie uit met nieuwe diesel- en LPG-motoren. Deze milieuvriendelijke motoren voldoen aan de Europese Stage V-norm voor uitlaatemissies. Ook worden de ergonomie en het geluidsniveau onder handen genomen. 

De GTS-serie bestaat uit diesel- en LPG-vorkheftrucks met hefcapaciteiten van 2 tot 3,3 ton en hefhoogtes tot 7.315 mm. De nieuwe HMC-viercilinder-industriemotoren, voorzien van een roetfilter, zorgen voor een krachtige acceleratie en een betrouwbare werking bij een lager brandstofverbruik. Het motorvermogen bedraagt 48,7 kW met een cilinderinhoud van 2199 cc. Aangezien de motor en de versnellingsbak gescheiden zijn van de aandrijfas (gescheiden transmissie), konden trillingen en schommelingen op de bestuurdersstoel worden verminderd voor een rustiger rijgedrag.

Om het vermogen optimaal aan te passen aan de individuele toepassing, kan de maximumsnelheid worden ingesteld via een optionele snelheidsbegrenzer. De nieuwe serie is voorzien van gebruiksvriendelijke en onderhoudsvrije schijfremmen. De ergonomie van de stuurpost werd aangepakt, met een instelbare stuurkolom en een pedalenset die gebaseerd is op die van een auto. Ook het uitzicht vanuit de cabine werd verbeterd. Tenslotte werd de hefmast voorzien van dempers die moeten zorgen voor een geluidsarm gebruik.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo