[PORTRET] Transport Martens: “We willen een thuisgevoel creëren voor chauffeurs”

“Het is heel belangrijk dat we het beroep van vrachtwagenchauffeur naar waarde schatten, onze chauffeurs wat meer in de verf zetten en hen respectvol behandelen”, zegt Paul Martens, CEO van Group Martens in Turnhout.

Transport Martens zag het levenslicht in 1938 maar is intussen uitgegroeid tot de Group Martens, dat naast transport ook logistiek aanbiedt. “Wij zorgen voor de volledige logistieke ketting van bij de klant tot bij de eindklant”, zegt Paul Martens. “We hebben een tiental distributievrachtwagens en een zestigtal trekkers en doen nationaal en internationaal zowel deelzendingen als volle vrachten.”

M-Driver

De transportafdeling heeft een vaste ploeg chauffeurs. “We proberen goed met de mensen om te gaan, voldoende aandacht aan hen te besteden en een thuisgevoel te creëren. Om nieuwe chauffeurs aan te trekken hebben we ons M-Driver traject opgestart. Wie een carrièreswitch wil maken, kan bij ons zijn C- of CE-rijbewijs halen en na de opleiding hier aan de slag gaan.”

Vrachtwagenchauffeurs worden niet overal even respectvol onthaald en behandeld. “Een koffie aanbieden op de losplaats en de chauffeurs de kans geven de toiletten te gebruiken zijn kleine dingen die hun leven aangenaam kunnen maken”, zegt Paul Martens.

Vorig jaar bood Transport Martens tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur warme soep en koffiekoeken aan en ook dit jaar doet het bedrijf opnieuw mee. “We verlengen de actie enkele dagen omdat de chauffeurs die internationaal rijden pas op vrijdag of zaterdag terugkomen”, zegt Paul Martens. “Het is heel belangrijk dat we het beroep van vrachtwagenchauffeur naar waarde schatten, hen in de kijker zetten en hen respectvol behandelen, niet alleen op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.”

Ook deelnemen met jouw bedrijf?
In 2021 namen meer dan 300 bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagenchauffeurs worden op deze dag in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor het uitstekende werk dat zij verrichten. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via 
www.dvc2022.be.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo