Renders lanceert EURO 810/820 universeel containerchassis

Met de nieuwste EURO 810/820 is Renders echt terug op de Belgische markt. Dit universeel containerchassis heeft zich al bewezen bij klanten in Duitsland en Nederland.

De Renders EURO 820 is een universeel chassis waarmee dus zowel zware 20’ en 30’ containers kunnen meegenomen worden als 2x 20’ containers, een 40’ HC of ISO, 45’ HC container. Zelfs zware 32 ton 20’ containers kunnen van centrale positie naar achteraan verschoven worden met een correcte gewichtsverdeling. Nieuw is dat ook tankcontainers tot 7.820 mm in die middenpositie kunnen vervoerd worden.

Het omstellen van het chassis van ingeschoven naar uitgeschoven positie en omgekeerd gebeurt met behulp van een sterke, verrijdbare sledeconstructie. Eén hendel en één knop volstaan om simultaan voor- en achterzijde gelijktijdig te verrijden. Tegelijk kan met dit uitschuivend gedeelte de juiste gewichtsverdeling worden nagestreefd bij het vervoeren van welk containertype ook. Bij het uitschuiven glijdt de slede in het chassis door tot het blokkeerpunt en wordt automatisch vergrendeld. Voor het vervoeren van 40’ en 45’ containers verrijden voorkader en achterkader simultaan om de containers naar de juiste container positie. De containerdeuren kunnen vooraan samen geopend worden boven de verlaagde socket. Dankzij de lage chassishoogte kunnen ook high-cube containers binnen de 4.040 mm wettelijke hoogte vervoerd worden.

“We starten nu ook in België met een nieuwe generatie door ons ontwikkelde, universele containerchassis, die net als voorheen in Turkije onder onze regie en naar onze specificaties worden gebouwd”, zegt commercieel directeur Roger Lemaire. “Het gewicht van de containers neemt steeds meer toe en in het verleden waren er al vaak problemen met scheurende constructies, vooral dan rond de nek, of problemen met het schuivende gedeelte. Die problemen hebben wij volledig weggewerkt en we kunnen nog een aanvaardbaar eigengewicht van 5.800 kg naar voor schuiven voor deze oersterke constructie. Door het vergroten van de productiecapaciteit (van 2 naar 4 productielijnen) zullen wij de productie van circa 750 eenheden in 2021 kunnen opdrijven naar 1.000 of 1.200 voor dit jaar.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo