Scanfor neemt nieuw crossdock in gebruik in Gent

Scandinaviëspecialist Scanfor opereert sinds deze week vanop zijn nieuwe crossdocksite in de haven van Gent. Het bedrijf neemt de wijk vanuit Wommelgem (Antwerpen) om te ontsnappen aan de filedruk. De 30.000 m² grote site omvat een nieuwbouwmagazijn van 4.500 m² en parking voor 800 trailers. 

Scanfor opereerde de afgelopen twintig jaar vanuit Wommelgem, maar de verkeerssituatie in en rond Antwerpen maakte dat het bedrijf op zoek ging naar een andere uitvalsbasis. “We maken voor onze ro-roactiviteiten gebruik van terminals in Gent, Zeebrugge en Kallo,” zegt CEO Gino Van Leuven. “Wommelgem zit aan de verkeerde kant van het spectrum. De prijs van het tijdverlies liep volgens een studie van Universiteit Antwerpen in 2015 al op tot 1 miljoen euro per jaar. Wellicht is dat intussen nog meer. We waren dus al enkele jaren op zoek naar een nieuwe plek aan de andere kant van de Schelde.”

De nieuwe stek van Scanfor ligt op een concessieterrein van North Sea Port. Bolckmans stond in voor de bouw van de nieuwe faciliteiten. In vergelijking met de site in Wommelgem heeft de site 1.000 vierkante meter extra magazijnruimte en een grotere trailerparking. De operationele activiteiten zijn sinds begin deze week volledig naar Gent overgeheveld. In Wommelgem blijven de bestaande kantoren evenwel bestaan. Het kostenplaatje bedraagt volgens Van Leuven 8 à 9  miljoen, een bedrag dat werd opgekrikt door de stijgende materiaalkosten. “Het is een stevige investering voor ons bedrijf, maar de noodzaak was er om iets te doen tegen de lange en onvoorspelbare wachttijden in en rond Antwerpen,” besluit Gino Van Leuven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo