Van Moer bouwt afvulinstallatie in Zwijndrecht

De Antwerpse logistiekspeler Van Moer bouwt een afvulinstallatie voor chemische tanktransporten bij zijn vestiging in Zwijndrecht. Op die manier moet een ‘one stop shop’ ontstaan voor het reinigen, opwarmen, afvullen, herstellen en opslaan van tankcontainers. De symbolische ‘eerste paal’ van het project werd geplaatst in aanwezigheid van industriebouwer Willy Naessens en Kurt De Bruyn van Ineos. 

Het BREEAM-complex van 7.500 m2 wordt geïntegreerd binnen het huidige terrein van de logistieke dienstverlener en zal in gebruik genomen worden voor onder andere INEOS Oxide.
De volautomatische afvullijnen beogen een jaarlijkse capaciteit van 100.000 ton, met als doel volle tankcontainers om te pakken naar drums of IBC’s. De installatie is opgevat als een one stop shop voor het reinigen, opwarmen, afvullen, herstellen en opslag van tankcontainers. Zo vinden er geen onnodige transporten tussen verschillende locaties plaats. Op de nieuwe afvullijnen zullen INEOS-producten verpakt worden die hun toepassing vinden in de farmacie, kleding, voeding, cosmetica, bouw, auto-industrie en landbouw. Vanuit Zwijndrecht worden ze wereldwijd verscheept.

“De ruwbouw verloopt vlot en de verwachting is dat we in februari de eerste hal in gebruik kunnen nemen. Het volledige complex zal operationeel zijn in april 2023 met ingebruikname van de afvulinstallatie en uitbreiding van de opslagactiviteiten.“ aldus Jo Van Moer, CEO, Van Moer Logistics.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo