Volvo Trucks gebruikt staal dat zonder fossiele brandstoffen is geproduceerd

De productie van staal voor een vrachtwagen vergt veel energie, en tegenwoordig is deze energie altijd van fossiele oorsprong. Of bijna altijd, aangezien Volvo Trucks, zij het in beperkte mate, staal is gaan gebruiken dat uit hernieuwbare waterstof is geproduceerd. Deze staalsoorten, geproduceerd door het Zweedse bedrijf SSAB, zijn gebruikt voor de productie van enkele van de FH Electrics die de top vormen van het emissievrije gamma van Volvo Trucks. De eerste klanten die van deze nieuwe ontwikkeling profiteren zijn de Nederlandse vervoerder Simon Loos, de Deense DFDS Group en Amazon. “We liggen op schema om al onze activiteiten koolstofneutraal te maken tegen 2040. Wij hebben partners als Volvo nodig om deze overgang te maken,” zegt onder andere Andreas Marschner, vicepresident transportdiensten in Europa bij Amazon.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo