Wybo over Dag van de Chauffeur: “Zonder vrachtwagenchauffeurs staat alles stil”

“Zonder vrachtwagenchauffeurs staat alles stil.” Dat zegt Ronny Devos, CEO van Transport Wybo. “Het is de hoogste tijd dat ze erkend worden. Daarom doen wij ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.” 

In 1970 begonnen Leona Wybo en Edwin Devos met hun eigen transportbedrijf. Daarmee trad Leona in de voetsporen van haar vader Michel die ook in het transport actief was. Haar zoon Ronny Devos kwam in de jaren ’90 in het bedrijf en reed ook zelf met de vrachtwagen. Als bedrijfsleider weet hij dus perfect welk werk zijn chauffeurs doen.

“Op dit ogenblik hebben we een vijftigtal chauffeurs”, zegt Ronny. “Die doen geen verre buitenlandse ritten maar overnachten tijdens de week toch in hun cabine. Dat bespaart nutteloze, lege ritten en het zorgt ook voor minder stress bij de chauffeurs. Ze moeten zich niet haasten om tegen een bepaald uur thuis te zijn en ze moeten ook niet stressen omdat ze nog te weinig rijtijd over hebben om de dag rond te maken. Ze stoppen wanneer dat het best uitkomt.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 8 december 2022. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2022.be.

Douches

“We hebben voor iedere chauffeur dezelfde vrachtwagen met alle comfort aan boord. Omdat ze tijdens de week in hun cabine overnachten, horen we dat er te weinig goede overnachtingsplaatsen zijn en dat er vooral een gebrek is aan douches. Zelf hebben we hier op het bedrijf douches geïnstalleerd en die mogen ook worden gebruikt door chauffeurs die hier laden of lossen.”

Vorig jaar kregen alle chauffeurs op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur koffie en boterkoeken. “Dit jaar willen we hetzelfde doen”, zegt Ronny. “Maar we willen ook wat doen voor onze chauffeurs die hier op donderdag niet zijn. Vorig jaar was het een toffe ervaring en we zijn blij dat we ook dit jaar mee doen. Je maakt die dag wat meer tijd dan gewoonlijk om te praten met de chauffeurs en ook dat is een blijk van erkenning.”

Ook deelnemen met jouw bedrijf?
In 2021 namen meer dan 300 bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagenchauffeurs worden op deze dag in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor het uitstekende werk dat zij verrichten. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via 
www.dvc2022.be.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo