AutoStore klopt af op 45 nieuwe projecten in een jaar tijd

Het gaat hard voor de automatisatieoplossing AutoStore van integrator Swisslog. In de afgelopen 12 maanden zijn er wereldwijd 45 nieuwe projecten met deze oplossing opgestart bij Swisslog, waaronder Active Ants in Willebroek en Rhenus Contract Logistics in Tilburg. In dezelfde periode werden de AutoStore-installatie bij 53 bestaande klanten uitgebreid.

Het succes van de AutoStore-oplossingen hangt samen met de toenemende vraag naar automatisatie in de logistieke keten. Swisslog surft mee op die golf en kon installaties plaatsen in15 verschillende landen, namelijk: België, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Japan, Maleisië, Noorwegen, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. De orderwaarde van de nieuwe installaties gaat tot 3 miljoen euro. Voor dergelijke projecten is de typische systeemconfiguratie tot 35.000 containers en 35 robots, geleverd met of zonder modulaire Swisslog SynQ-software, SAP EWM-integratie en gestandaardiseerde transportsystemen. Dit betekent dat het voornamelijk gaat om kleine en middelgrote bedrijven. Swisslog heeft in de afgelopen jaren onder andere een project geïmplementeerd bij Active Ants in Willebroek en bij Rhenus Contract Logistics in Tilburg.

Naast nieuwe AutoStore-projecten ondersteunde Swisslog in de afgelopen 12 maanden ook bestaande klanten met systeemuitbreidingen. In totaal gaat het om 53 projecten. De uitbreidingen variëren van een pakket met reserveonderdelen, het toevoegen van meer robots, extra orderpick-poorten of een uitbreiding van het raster. De waarde van de bestellingen gaat van 30.000 euro tot 700.000 euro. “Swisslog richtte twee jaar geleden een speciale Business Unit voor AutoStore op, om te voldoen aan de verwachtingen van onze AutoStore-klanten. Op die manier stelt Swisslog ook kleine en middelgrote bedrijven in staat om met deze compacte en eenvoudige oplossing de eerste stappen in logistieke automatisering te zetten”, concludeert Mattijs Smits, Sales Manager BU AutoStore Benelux.

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo