Bij J & V Sneltransport regelen vrachtwagenchauffeurs onderling hun vakantiedagen

Bij J & V Sneltransport hebben de vrachtwagenchauffeurs een WhatsApp-groepje waarmee ze onder meer hun vakantiedagen onderling afstemmen met elkaar. “Dat draagt bij tot het welzijn van de chauffeurs en het zorgt er ook voor dat we hier niet plots zonder chauffeurs komen te staan”, zegt personeelsverantwoordelijke Anne-Marie Dom.

Frederic Joukes startte in 1995 met één bestelwagen en een paar chauffeurs op zelfstandige basis. Door de jaren heen groeide de firma uit tot 29 werknemers en een 20-tal zelfstandige chauffeurs.

J & V Sneltransport legt zich uiteraard toe op snelle ritten maar vooral op het vervoer van medisch materieel. “Onze chauffeurs brengen medische leensets naar ziekenhuizen”, zegt Anne-Marie. “Dat zijn specifieke sets die chirurgen voor bepaalde operaties nodig hebben. Momenteel wordt een groot deel van onze omzet gehaald uit deze transporten.”

“Voor dit soort transport verwachten we van onze chauffeurs veel meer dan dat ze kunnen rijden. De chauffeurs checken ook of de sets volledig zijn en vullen ze aan met nieuw materiaal. Nieuwkomers rijden daarom ook eerst enkele dagen mee met een chauffeur die hier al langer werkt. Verder vervoeren we ook veel medische machines van en naar ziekenhuizen.”

B-rijbewijs

J & V Sneltransport heeft vooral bestelwagens. “Een B-rijbewijs volstaat dus”, zegt Anne-Marie. “Maar wij hebben toch liefst sollicitanten die al ervaring met transport hebben. We hebben ook vijf chauffeurs met een C-rijbewijs die met onze vrachtwagens rijden.”

Vorig jaar deed het bedrijf uit Wilrijk ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “Toen kregen de chauffeurs hier snoepjes, chocolade en fruit”, zegt Anne-Marie. “Ook dit jaar zijn we van plan om dat te doen.”

“Chauffeurs verdienen het dat ze in de bloempjes worden gezet”, zegt Anne-Marie. “Ze werken veel onder tijdsdruk en stress door alle files. Op laad- en losplaatsen worden ze vaak onbeleefd behandeld en uitgescholden omdat ze 15 minuten te laat of zelfs te vroeg zijn!”

“Daarom een dikke pluim voor alle chauffeurs, zowel vrachtwagen- als bestelwagenbestuurders”, besluit Anne-Marie. “Verder zorgen we voor een goede en correcte verloning voor onze chauffeurs en als er een probleem is, kunnen ze hier altijd terecht.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 8 december 2022. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2022.be.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo