Cenntro werkt aan een waterstoftruck

Cenntro, de jonge fabrikant van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen, heeft ambities die veel verder gaan dan het segment van minder dan 3,5 ton. Het Chinees-Amerikaanse bedrijf zal een brandstofceltrekker onthullen op de komende CES-show in Las Vegas.

De Logimax H864 is een 6×4 trekker, gebaseerd op een van de vele nieuwe langeafstandstrucks die in China worden geproduceerd, met een voorkant die vaag doet denken aan een Europese trekker. Er zijn nog geen technische specificaties bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat de hulpcomponenten voor de werking van de brandstofcel en de elektromotor een belangrijke plaats achter de cabine innemen, net als bij de Nikola Tre FCEV en de Mercedes-Benz GenH2. Cenntro heeft aangekondigd dat dit voertuig vanaf het derde kwartaal van 2023 beschikbaar zal zijn en dat het de bedoeling is om het zowel in de Verenigde Staten als in Europa op de markt te brengen. Het gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Cenntro wordt in België verdeeld door Green Mobility Group, die onlangs de Logistar 260 heeft gelanceerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo