Dott bestelt 15 Maxus EVs bij Athlon

Dott is een van de vloten die de overstap naar elektrische LCVs echt heeft gemaakt. De operator van elektrische steps en fietsen heeft heeft net de laatste van een bestelling van 15 bestelwagens van Athlon geleverd gekregen.

Dott kent een sterke groei in Brussel. Voor het transport van de e-steps en e-bikes naar verschillende locaties in de stad zet het micromobiliteitsbedrijf 15 elektrische Maxus eDeliver3 en eDeliver9 bedrijfsvoertuigen. De tien kleinere eDeliver3 modellen werden afgelopen week afgeleverd door Athlon Belgium, in samenwerking met invoerder Astara. “Wij staan voor duurzame mobiliteit. Het spreekt dan ook voor zich dat we opteren voor emissievrije oplossingen zoals cargofietsen en elektrische bestelwagens. Deze Maxus eVans beantwoorden aan al onze wensen en met het all-in leasingpakket van Athlon wordt bovendien alles voor ons geregeld”, aldus Marien Jomier, General Manager Belgium bij Dott.

“Hoewel tot nu toe slechts een minderheid van de vloot lichte bedrijfsvoertuigen elektrisch is, voelen wij een sterk groeiende vraag naar operationele leasing van elektrische vans. ​Die steeg in 2022 met 150 %. Ondanks het feit dat er momenteel geen wijzigingen op tafel liggen met betrekking tot de aftrekbaarheid van bestelwagens, verwachten wij dat het belastingstelsel de trend van personenauto’s zal volgen en de voorkeur zal geven aan elektrische motoren. Met de uitbreiding en aanscherping van de lage-emissiezones adviseren wij klanten dan ook om niet langer te wachten om de eerste stappen te zetten op het gebied van elektrisch rijden met lichte bedrijfsvoertuigen“, zegt ​Steve Somers, LCV-specialist bij Athlon Belgium.

Lees alles over Athlon Belgium

Athlon Belgium

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo