Een truck op het Autosalon!

Van een terugkeer naar de tijd van het ’trucksalon’ in Brussel is geen sprake, maar er komt wel een bedrijfsvoertuig van meer dan 3,5 ton: Astara Western Europe toont de nieuwe Maxus Electric Light Truck (niet op haar eigen stand in Hal 6, maar daarbuiten).

Deze kleine vrachtwagen van 7,5 ton is vergelijkbaar met een Fuso eCanter en maakte zijn Europese debuut op de IAA in Hannover. Met zijn ladderchassis en dubbele wielen achteraan heeft hij een lengte van 5,85 tot 6,40 meter, afhankelijk van de opbouw, en een cabine van 215 cm breed.

De 128 kWh LFP (lithium ijzer fosfaat) batterijen zorgen voor een gecombineerde WLTP actieradius van meer dan 210 km (volbeladen) en zelfs 412 km in een puur stedelijke cyclus (WLTP City cyclus, half beladen en bij een constante snelheid van 40 km/u). Opladen kan in wisselstroom met de 22 kW boordlader (ongeveer 6,5 uur voor een volledige lading) of in gelijkstroom tot 100 kW (ongeveer 90 minuten voor een volledige lading).

De Maxus Electric Light Truck wordt in België verkocht vanaf 94.990 euro exclusief btw. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2023.

Technisch bestek

 • Afmetingen (LxBxH) : 5853x2150x2270 mm
 • Batterij : 128 kWh (Lithium ijze fosfaat – LFP)
 • Rijbereik : 213 km WLTP (geladen toestand)
 • Verbruik : 33,8 kWh/100 km
 • Aandrijving : achterwielaandrijving
 • Vermogen : 110 kW / 150 pk (1200 Nm)
 • Maximaal toegelaten massa (MTM) : 7490 kg
 • Laadvermogen : 4295 kg nuttig laadvermogen
 • Rijklaar gewicht : 3195 kg
 • Laden : 22 kW AC en 100 kW DC laden

Lees alles over Maxus Motors Belgium (Maxomotive NV)

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo