Een Volvo FH Electric legt op één dag 606 km af

Onder toezicht van Dekra voltooide een Volvo FH Electric met succes de Miles Challenge door 606 kilometer van München naar Berlijn te rijden op één tussentijdse lading en onder normale vervoersomstandigheden.

De FH Electric was geladen tot 39 ton en had slechts één tussenlading nodig op het Autohof in Selbitz, halverwege München en Berlijn. De wegomstandigheden waren vrij normaal, aangezien de gemiddelde testsnelheid 85 km/u bedroeg. De test liet toe om de geschiktheid te controleren van de I-See predictive cruise control, die speciaal is geprogrammeerd voor elektrische aandrijving. In totaal verbruikte de 666 pk sterke elektromotor 106 kWh/100 km. Over het gehele traject werd 119 kWh teruggewonnen, wat neerkomt op 18% van de verbruikte energie over de route. Bij aankomst in Berlijn was de accucapaciteit nog 35% en de resterende actieradius iets meer dan 130 kilometer.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo