H. Essers ambitieus met eigen opleidingscentrum: “100 chauffeurs per jaar opleiden”

Het Limburgse transport- en logistiekbedrijf H. Essers gaat in Genk van start met een opleidingscentrum voor de eigen personeelsleden. De H. Essers Academy moet een referentie worden voor logistieke opleidingen en een antwoord bieden op de schaarste aan logistiek talent op de arbeidsmarkt. 

Ook Essers ontsnapt niet aan het gegeven dat magazijnmedewerkers en heftruckchauffeurs vandaag moeilijk te vinden zijn. Niet alleen zijn kandidaten met de juiste vaardigheden schaars, een andere categorie kandidaten meldt zich niet omdat ze ervaring missen. De oprichting van een eigen opleidingscentrum moet een oplossing bieden. De focus ligt op levenslang leren en talentontwikkeling, met aandacht voor de evoluties in de sector. De coaches komen zowel uit het eigen bedrijf als van buitenaf. De opleidingen richten zich zowel op theorie als praktijk en zijn bestemd voor zowel de beginnende magazijnier als de ervaren medewerker die een carrièresprong wil wagen. Nieuwe immersieve leervormen met onder andere de inzet van virtual reality ontbreken niet. Diversiteit is eveneens een aandachtspunt, met lessen Nederlands voor anderstaligen.

De lessen vinden plaats in een 5.500 vierkante meter groot magazijn van de Essers-site op Genk-Zuid, met leslokalen en een buitenparcours voor het trainen van vrachtwagenmanoeuvres. Vrachtwagenchauffeurs in spe kunnen via de Essers Academy hun rijbewijs C of CE behalen. Ook Code 95-opleidingen worden voorzien. Jaarlijks wil de Essers Academy 100 chauffeurs opleiden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo