Is Einride klaar voor transporten AB InBev?

De aankondiging van het contract tussen AB InBev en Einride roept een aantal vragen op, omdat de positionering van het Zweedse bedrijf zo ontwrichtend is. Wij hebben echter aanvullende informatie verkregen over de precieze inhoud van wat Einride voor het brouwerijconcern gaat doen.

Waar in het persbericht stond dat Einride in 2023 zes elektrische trucks aan AB InBev zou leveren, is de werkelijkheid veel complexer dan alleen het leveren van voertuigen en een laadinfrastructuur. Enerzijds behoren de ritten die met de elektrische vrachtwagens zullen worden uitgevoerd niet tot de taken die AB Inbev gewoonlijk aan haar eigen vloot toevertrouwt. Einride zal dus transportdiensten leveren aan AB Inbev. “De beste manier om deze dienst te beschrijven is een abonnementsformule. Om deze totale elektrificatieoplossing te bieden, zal Einride haar ecosysteem inzetten. Dit omvat het vrachtmobiliteitsplatform, zes aangesloten elektrische vrachtwagens (inclusief chauffeurs) en de ontwikkeling, installatie en aanleg van de laadinfrastructuur”, legt Einride uit.

In de praktijk wordt Einride dus een vervoerder voor AB InBev. Einride Belgium werd opgericht op 28 april, met de hoofdzetel in een kantoorgebouw aan de Noorderlaan in Antwerpen. Haar maatschappelijk doel omvat de levering van vervoersdiensten, maar ook de productie en verkoop van voertuigen, de bouw van onroerend goed en de ontwikkeling van krediet- en financieringsoplossingen. Echter is er nog geen spoor van een transportvergunning op naam van Einride Belgium. Dit zal ongetwijfeld in orde zijn wanneer de eerste transporten voor AB Inbev beginnen…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo