LC3 Trasporti test waterstofversie Nikola Tre

Iveco heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Italiaanse bedrijf LC3 Trasporti, dat als eerste met Nikola Tre FCEV-trekkers zal rijden. De eerste runs worden verwacht in de loop van 2023.

LC3 Trasporti is een relatief jong bedrijf, opgericht in 2009 in Gubbio, in de provincie Umbrië. Het liet zich in 2010 gelden met de lancering van zijn B.E.S.T.-project (Better Environment & Sustainable Transport), dat tot nu toe heeft geleid tot investeringen in een vloot en LNG-infrastructuur sinds 2014 en de aankoop van koelopleggers met vloeibare stikstof in 2019. Sinds 2020 rijdt de vloot gedeeltelijk op biomethaan en in 2021 nam LC3 Trasporti zijn eerste elektrische vrachtwagens in gebruik. Het heeft al een bestelling geplaatst voor 30 Mercedes-Benz eActros, maar zal de eerste zijn die de waterstofversie van de Nikola Tre gaat gebruiken in het kader van het partnerschap met Iveco Italia.

De derde partner is Edison Next, een dochteronderneming van het Franse concern EDF, die een eigen productieketen voor groene waterstof ontwikkelt. Edison Next zal brandstof leveren aan een nieuw te bouwen H2-station in Brescia.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo