Nieuw multimerk oplaadnetwerk heet Milence

Drie grote vrachtwagenfabrikanten (Volvo Group, Traton en Daimler Truck) hebben hun krachten gebundeld om een netwerk van oplaadpunten voor elektrische vrachtwagens te ontwikkelen langs belangrijke Europese transportroutes. Het netwerk heeft nu een eigen naam gekregen: Milence.

De joint venture heette voorheen CV Charging Europe, maar Milence wordt nu het commerciële merk. Achter Milence schuilt een nieuw bedrijfsmodel voor de drie betrokken fabrikanten, aangezien zij energieleverancier worden via een netwerk van 1.700 laadpunten die tegen 2027 geïnstalleerd moeten zijn. De eerste landen waar Milence laadstations zal plaatsen zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden en België, aldus CEO Anja Van Niersen.

De Milence-laders zullen compatibel zijn met de MCS-standaard, die een laadvermogen van één megawatt levert. Hierdoor zou een vrachtwagen tot 80% kunnen worden opgeladen tijdens de pauze van 45 minuten die de chauffeur tussen twee rijperiodes moet nemen, mits de vrachtwagen tegen dit oplaadvermogen bestand is natuurlijk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo