Piaggio en Foton gaan nieuwe bedrijfsvoertuigen ontwikkelen

De Italiaanse fabrikant Piaggio en de Chinese Foton Motor Group kondigen aan dat zij een overeenkomst hebben gesloten om een nieuwe reeks elektrische lichte bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen.

De samenwerking tussen Piaggio en Foton is niet nieuw, want de twee groepen ontwikkelen al sinds 2017 lichte bedrijfsvoertuigen. De Piaggio Porter NP6 (foto), die in 2021 verscheen, is in feite niets anders dan een Foton T3. Het partnerschap wordt daarom uitgebreid met het doel nieuwe bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen, maar deze keer elektrisch. De Foton-catalogus omvat verschillende elektrische modellen, waaronder een compacte E5 bestelwagen (4,50 m lang en 1,78 m breed) met een 38,6 kWh batterij voor een WLTP-bereik van ongeveer 250 km. Er wordt echter gezegd dat de Chinese fabrikant elektrische versies van zijn Xiangling-reeks voorbereidt waarvan het formaat dichter bij dat van zijn Italiaanse partner ligt.

De komende maanden zullen vertegenwoordigers van beide partijen werken aan de ontwikkeling en validering van een productie- en commercieel plan. Het is de bedoeling de technische documentatie van het project en de bijbehorende contracten tegen het voorjaar van 2023 af te ronden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo