Rivian en Mercedes-Benz gaan uit elklaar

Afgelopen oktober hebben we een contract aangekondigd tussen Rivian en Mercedes-Benz voor de productie van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen. Rivian Automotive is nu van gedachten veranderd, want de Amerikaanse fabrikant heeft besloten deze samenwerking in de ijskast te zetten.

De overeenkomst met Mercedes-Benz voorzag in de gezamenlijke produktie van bestelwagens in een fabriek van Mercedes-Benz in Midden- of Oost-Europa. Rivian richt zich nu liever “op zijn bestaande consumenten- en commerciële activiteiten, die op korte termijn de meest aantrekkelijke mogelijkheden bieden om de waarde van Rivian te maximaliseren”. Deze commerciële activiteiten omvatten het contract voor de levering van 100.000 in Illinois gebouwde bestelwagens aan Amazon. Het bedrijf sluit echter de deur niet voor samenwerking met Mercedes-Benz en zegt dat het “hetzelfde doel heeft als Mercedes-Benz Vans om de wereld te helpen bij de overgang naar elektrische voertuigen” en “uitkijkt naar mogelijkheden met hen op een meer geschikt moment voor Rivian”.

Mercedes-Benz is welwillend in de woorden van Mathias Geisen, hoofd van Mercedes-Benz Vans: “Onze samenwerking met het Rivian-team is gebaseerd op een gedeelde passie voor techniek en een sterke partnerschapsgeest. Daarom respecteer en begrijp ik de beslissing van Rivian om op korte termijn prioriteit te geven aan de bestaande activiteiten. Hoewel het tijdschema voor onze gezamenlijke Europese productieonderneming nu is uitgesteld, blijft het tempo van onze eigen elektrificatiestrategie bij Mercedes-Benz Vans ongewijzigd.”

Lees alles over Mercedes-Benz Vans Belgium Luxembourg

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 58

Virginie Claes blikt in de nieuwe Transport & VAN.TV vooruit op De Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 8 december, een initiatief van Febetra. Verder in deze uitzending heel wat nieuwigheden uit de transport en logistieke sector.  De saloncondities van Mercedes-Benz Vans.  Een boeiend event over elektrische mobiliteit door Ford Unicars. De eerste editie van de Last Mile Xperience (met Piaggio, Maxus, Electric […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo