Toyota test waterstofversie Hilux pick-up

Toyota is begonnen met de ontwikkeling van een waterstof-aangedreven Hilux prototype. Dit is een ‘made in UK’ ontwikkeling, maar met medewerking van een team van het Toyota Motor Europe R&D Centre in Zaventem, dat technische ondersteuning biedt.

Toyota Motor Manufacturing UK neemt het voortouw in dit project, waarbij het R&D-centrum in Zaventem “technische bijstand verleent om de in het VK gevestigde teams in staat te stellen hun eigen expertise en autonomie te ontwikkelen om de volgende generatie waterstofaandrijflijnen te ontwikkelen”. Voor zijn waterstofaangedreven Hilux is Toyota van plan brandstofcelcomponenten van de tweede generatie te gebruiken die al worden gebruikt in de waterstofaangedreven Toyota Mirai personenauto.

De eerste prototypes van de waterstof-Hilux zullen in de loop van 2023 op de TMUK-vestiging in Burnaston worden geproduceerd. Na succesvolle tests zal kleinschalige productie worden overwogen. Het project wordt gefinancierd door de Britse regering via het Advanced Propulsion Centre voor de ontwikkeling van emissievrije voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo