Truckverkeer beter gespreid in Liefkenshoektunnel

Er passeren nu méér vrachtwagens door de Liefkenshoektunnel dan voor corona. Echter zag NV Tunnel Liefkenshoek in 2022 een minder drukke ochtendspits. 

Het truckverkeer nam in 2002 met 12 % toe en het aandeel vrachtwagens dat gebruik maakt van de Liefkenshoektunnel steeg van 36,8% naar 41,2%. Wat de doorstroming betreft, tekent NV Tunnel Liefkenshoek gelukkig wel verschillen op met het vorige recordjaar, 2019: “We zagen in 2022 een minder drukke ochtendspits, een even drukke avondspits en het (vracht)verkeer in de daluren is toegenomen. Nochtans heeft de tunnel op werkdagen de dagelijkse maximumcapaciteit van 40.000 voertuigen standaard bereikt, met 750 uur structurele files in de avondspits richting Nederland tot gevolg. Het Verkeerscentrum heeft de Liefkenshoektunnel ook in 2022 maar liefst 275 uur tolvrij gemaakt. Dat is een verdriedubbeling ten opzichte van voorgaande jaren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo