Vakbond ABVV kaart pijnpunten aan op Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Dat vandaag de Dag van de Varchtwagenchauffeur is, zal u wellicht niet ontgaan zijn. Ook vakbond ABVV is op verschillende locaties in heel België present om de chauffeurs een hart onder de riem te steken. De vakbond maakt van de gelegenheid gebruik om ook de problemen van vrachtwagenchauffeurs onder de aandacht te brengen. 

“Vrachtwagenchauffeurs zijn helden”, is de stellige boodschap van het ABVV. “Toch lijkt het wel of jullie, vrachtwagenchauffeurs, enkel in het nieuws komen wanneer er een ongeval is gebeurd. Hoog tijd dus om jullie een keer in het zonnetje te zetten. Vrachtwagenchauffeurs zijn een onmisbare schakel in onze economie.”

Op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vraagt ABVV dan ook aandacht voor de problemen waar chauffeurs vandaag mee te kampen krijgen: sociale dumping (waarover de vakbond intussen vijf ‘zwartboeken’ publiceerde), onvoldoende, oncomfortabele en onveilige parkings, en een steeds uitgebreider takenpakket met administratief en onderhoudswerk.

In elke Belgische provincie trekt een BTB-team al vanaf de vroege uurtjes de baan op om vrachtwagenchauffeurs in de bloemetjes te zetten, en ook in veel logistieke bedrijven zullen BTB-millitanten de chauffeurs warm ontvangen.

Brussel

 • Algemeen: zoning Brucargo en zoning Zellik
 • Bedrijven: Ninatrans, Vervaeke, Van Moer, DHL Parcels Ternat, Seris Logistics, Taxi Hendricks Transport, GLS Nivelles, …

Antwerpen – Waasland

 • Algemeen: Kaai 1742 linkeroever – vanaf 7u
 • Bedrijven: Cementbouw NV, Van Moer Transport (Zwijndrecht, Antwerpen en Retie), Distrilog Olen, Yusen Logistics Grobbendonk, Renewi (Puurs, Houthalen, Mol en Turnhout), Aertssen Transport Verrebroek, Supertransport Sint-Katelijne-Waver, Transport Robbeyns Puurs, Sjegers Transport Laakdal, Van den Borre Willebroek, Trade and Transport Kruibeke, Veolia Luithagen Antwerpen, Greenyard Logistics Sint-Katelijne-Waver, Sint Niklaas Logistics, Tailormade Logistics Westerlo, DAF Westerlo, …

Limburg

 • Algemeen: Rond punt Transportlaan & Wagemanskeel Genk, Kruispunt Oude Tuinwijk & Henri Esserslaan Genk
 • Bedrijven: Alders, Geertrans, Essers, Ikea, LDM, TDL, …

Oost-Vlaanderen

 • Algemeen: DFDS Terminal, volledige havengebied, parkings E17 en E40 (Wetteren, Drongen, Nazareth), Skaldenpark
 • Bedrijven : Honda, Volvo, Movianto, Rendac, DFDS, Xwift, …

West-Vlaanderen

 • Bedrijven: Mainfreight (Oostende & Zwijnaarde), Up Fresh, Veolia, Vanheede, Renewi, KTO Tailormade Logistics, Dematra, Transwest, LCL, CLF Transport, ECS 2XL, Vlietra, Gheeraert, …

Liège

 • Algemeen: E40 Aire de Tignée – van 10u tot 11u
 • Bredrijven: Jost Herstal, Transports Pierre Transinne, Transnam, Lanutti Mornimont, Laiterie des Ardennes Libramont, Euro Famenne Truck Bayonville, …

Hainaut – Waals-Brabant

 • Bedrijven: Dachser, Cardon, Tramotrans, Stef, Transport Pierre, Eurotrafic, Fernand Michel, Renewi, …

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo