Volvo FH doorstaat de ‘fail’ van het jaar

In deze tijden van weinig nieuws gaat er niets boven een beetje plezier. En we weten in dit geval niet of we de chauffeur moeten ontslaan of de fabrikant van de truck, trailer of koppelschotel moeten feliciteren…

De scène speelt zich af in Israël, meer bepaald in de Hadarom Container Terminal. Deze terminal maakt deel uit van de haven van Ashdod en heeft als bijzonderheid dat hij grotendeels geautomatiseerd is. Op 63 hectare werken geautomatiseerde portaalkranen, blijkbaar zonder spotters. Het is dus aan de vrachtwagenchauffeur om, nadat hij op de juiste plaats heeft geparkeerd, uit zijn cabine te stappen en op een knop te drukken die het optillen van de container door de portaalkraan activeert. Blijkbaar was hij in dit geval vergeten zijn twistlocks los te maken… De 40 ton wegende combinatie kwam enkele tientallen meters hoog terecht, vastgehouden door vier twistlocks en een koppelschotel. Het meest verbazingwekkende is dat niemand eraan dacht om op de noodknop te drukken… tenzij het voor de opnames van een nieuwe reclamefilm was?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo