VW gunt Amarok nieuwe snufjes

Volkswagen Bedrijfswagens lanceert zijn nieuwe Amarok en daarmee een reeks ontwikkelingen en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Deze omvatten assistentiesystemen, een mix van digitale en analoge bedieningselementen en twee premium versies.

Met een laadvermogen tot 1,19 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton is de nieuwe Amarok een allrounder tussen een bedrijfswagen en een vrijetijdsvoertuig. Hij is standaard uitgerust met 4MOTION vierwielaandrijving en biedt keuze uit vijf 4- of 6-cilinder turbomotoren (150 tot 302 pk). Voor Europa biedt VW standaard een 2-liter 4-cilinder TDI met 170 pk.

De nieuwe Amarok is ook verkrijgbaar in vijf uitrustingsvarianten: Amarok, Life en Style, plus twee topversies genaamd PanAmericana en Aventura (momenteel zijn alleen de modellen Style en Aventura verkrijgbaar in België). Voor Europa is het model ontworpen als een vierdeurs pick-up met een dubbele cabine.

De fabrikant heeft meer dan 25 rijhulpsystemen geleverd, waarvan er 20 nieuw zijn voor de Amarok. Deze omvatten automatische afstandscontrole, parkeerassistent, 360°-panoramaweergave, rijstrookwisselassistent en verkeersbordherkenning.

Binnenin biedt Volkswagen een intuïtieve combinatie van digitale functies en ergonomische knoppen of toetsen. De displayomgeving bestaat uit de 8-inch Digital Cockpit (volledig digitale 12,3-inch van het Style-model).

De nieuwe Amarok wordt geproduceerd in Zuid-Afrika en zal in 2023 beschikbaar zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo