Yusen Logistics neemt Groupe Pierre over

Het Japanse logistieke bedrijf Yusen Logistics heeft de overname aangekondigd van het Waalse bedrijf Groupe Pierre, gevestigd in Waver en onder meer gespecialiseerd in logistiek voor de gezondheidssector via drie verschillende bedrijven.

“Mijn broer en ik wilden, na drie generaties, Groupe Pierre alle middelen bieden om zijn knowhow naar een internationaal niveau te tillen”, legt Olivier Pierre, eigenaar van Groupe Pierre, uit.
“Deze overname onderstreept de ambitie van Pierre Group om een internationale logistieke dienstverlener te worden die gespecialiseerd is in oplossingen op het gebied van gezondheidszorg en supply chain, en biedt onze medewerkers een solide basis en talrijke carrièremogelijkheden. Door de integratie van Pierre Group in een multinational zijn wij ervan verzekerd dat Yusen Logistics het huidige hoge niveau van expertise, kwaliteit en service, dat het DNA van Pierre Group is, zal handhaven en verder ontwikkelen.”

Yusen Logistics neemt zo drie bedrijven over die actief zijn op het gebied van transport met GDP-certificaat (Transports Pierre), opslag en diensten met toegevoegde waarde (Pierre Logistic) en temperatuurgecontroleerde en tijdgevoelige zendingen, met inbegrip van verpakkingsdiensten (Ajimex). In totaal betekent dit een gecombineerde toegevoegde waarde van 8,2 miljoen euro in 2021 en meer dan 125 werknemers. Groupe Pierre exploiteert meer dan 20.000 m² magazijnen in Grez-Doiceau en Braine l’Alleud en beschikt over een vloot van 160 voertuigen, gaande van lichte bedrijfsvoertuigen tot trekkers.

De overname van Groupe Pierre past in de uitbreidingsstrategie van Yusen Logistics in België, en meer bepaald in Wallonië, aangezien de Japanse groep enkele weken geleden de bouw aankondigde van een nieuw logistiek centrum van meer dan 40.000 m2 in Gembloux, in de provincie Namen. “Deze overname weerspiegelt onze ambitie en strategie om onze farma- en gezondheidszorgactiviteiten in de Benelux en Europa te ontwikkelen. Deze stap zal niet alleen ons productaanbod aan onze klanten verrijken, maar ons ook opnieuw op de kaart zetten in Wallonië. Het is een perfecte match! Groupe Pierre is een geweldig bedrijf en we zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen en het getalenteerde personeel van Groupe Pierre te verwelkomen. Deze overname zal ook onze toekomstige groei stimuleren en veel potentiële synergieën creëren”, zegt Bruno Jacques, General Manager van Yusen Logistics Benelux. Het volledige management blijft actief in de onderneming.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo