Bakker Belgium neemt eerste Volvo FH Electric in gebruik

Bakker Belgium heeft vandaag zijn eerste elektrische trekker in gebruik genomen. De Volvo FH Electric zal worden ingezet voor shuttles van 60 kilometer tussen het distributiecentrum van Bakker in Boom en het DC van Delhaize in Zellik, voor het vervoer van verse producten (groenten en fruit) van Greenyard.

Het kostte de drie partners ongeveer een jaar om het project af te ronden. Bakker (onderdeel van Greenyard) en Delhaize hebben een logistieke organisatie en een oplaadinfrastructuur opgezet waarmee de elektrische trekker ongeveer 300 kilometer per dag kan afleggen zonder enige CO2-uitstoot. Delhaize heeft in zijn distributiecentrum in Zellik snelladers van 250 kW geïnstalleerd, zodat de vrachtwagen zijn batterijen kan opladen tijdens het lossen. In Boom werden 2.500 m2 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het magazijn om elektriciteit te leveren voor het langzaam oppladen en om de temperatuur in de reeds geladen trailers constant te houden.

In totaal zal deze eerste elektrische vrachtwagen 18.000 ton verse producten per jaar vervoeren en geen 58 ton CO2 uitstoten. Adrie Bakker, algemeen directeur van Bakker België, heeft echter hogere ambities: hij wil de truck zo snel mogelijk in drie ploegen inzetten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo