Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over

De Duitse logistieke dienstverlener Dachser heeft zijn voedseldistributienetwerk in Nederland versterkt door de overname van Müller Fresh Food Logistics uit Holten. De overname moet worden goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Bij Müller Fresh Food Logistics werken ongeveer 770 mensen die in 2021 een omzet van ongeveer 90 miljoen euro realiseerden. Het bedrijf biedt opslag, transport en distributie van verse, diepgevroren en niet-gekoelde levensmiddelen en bedient zijn klanten vanuit vijf logistieke centra in Nederland en één in Tsjechië. Het exploiteert een vloot van 350 vrachtwagens en 400 trailers, die door Dachser wordt overgenomen, in tegenstelling tot de onderhoudsactiviteiten (Müller European Truck and Trailer Care), die 80 mensen in dienst hebben en een zelfstandige entiteit blijven onder leiding van Anton Müller. Jan-Peter Müller, CEO van Müller, blijft verantwoordelijk voor de activiteiten die door Dachser zijn overgenomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo