DAF start serieproductie XD en XF Electric

In de nieuwe Electric Truck Assembly assemblagefabriek produceert DAF Trucks de nieuwe DAF XD en XF Electric. De realisatie van deze fabriek voor elektrische trucks werd in anderhalf jaar in Eindhoven voltooid.

De basis voor elke elektrische DAF truck van de nieuwe generatie, is een ‘glider; een chassis (4×2 en 6×2 trekkers en bakwagens) zónder aandrijflijn maar mét cabine. Die wordt geproduceerd in de reguliere fabriek van DAF. De Electric Truck Assembly telt  twee assemblagelijnen: op de sub-assemblagelijn worden de batterij-pakketten samengesteld en op de hoofdlijn worden alle hoogspanningscomponenten aan het chassis gemonteerd, inclusief batterijen en aandrijflijn. In totaal worden de ‘gliders’ in acht stappen afgebouwd tot XD en XF Electric trucks.

De modulaire aanpak van de elektrische aandrijflijnen maakt maatwerk mogelijk. Zo heeft de klant de keuze tussen zes verschillende vermogens en kan DAF de batterijpakketten naar klantwens op verschillende plaatsen aan het chassis worden gemonteerd.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo