De markt voor zware vrachtwagens eindigde 2022 op een hoge noot

De productie van vrachtwagens blijft zich normaliseren, als we de cijfers van Febiac over de inschrijvingen in december mogen geloven. In ieder geval eindigt het jaar 2022 met een duidelijke stijging van de verkoop ten opzichte van 2021.

De Belgische markt werd in 2022 duidelijk gedreven door trekkers: er werden 5197 eenheden geregistreerd, een stijging van 23,21% ten opzichte van het voorgaande jaar. In december was de stijging zelfs… 52 %. De andere voertuigcategorieën vertonen daarentegen een daling: -7,65% voor bakwagens van meer dan 16 ton en -29,23% voor lichte vrachtwagens. Een deel van deze daling is toe te schrijven aan de leveringsproblemen die zowel de fabrikanten als de carrosseriebouwers hebben getroffen, aangezien dit type voertuig een grotere verscheidenheid aan onderdelen vereist dan een conventionele trekker.

Ook moet worden opgemerkt dat de registraties van opleggers ongeveer hetzelfde patroon vertoonden als die van trekkers (+11,67%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo