DP World Logistics neemt drie e-trucks in gebruik

in Duitsland heeft DP World Logistics drie Volvo FH Electric in gebruik genomen. Ze rijden op groene stroom en zullen in eerste instantie worden ingezet in de regio’s Stuttgart en het Zwarte Woud. In een tweede fase worden ze ook ingezet bij voor- en natransporten in en rond de regio’s Baden Württemberg en Rheinland Pfalz.

“Het gebruik van E-trucks maakt deel uit van de plannen van DP World om de CO2 uitstoot van zijn bedrijfsactiviteiten de komende vijf jaar met bijna 700.000 ton te verminderen. De vermindering komt neer op een afname van 20% ten opzichte van 2021, door het elektrificeren van machines, het investeren in hernieuwbare energie en het verkennen van alternatieve brandstoffen. Op langere termijn wil DP World tegen 2040 CO2 neutraal zijn en heeft het een duidelijke planning om tegen 2050 CO2 uitstoot in zijn gehele wereldwijde netwerk tot nul te reduceren”, aldus Jens Langer, CEO Duitsland.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo