Ford pakt uit op het Salon van Brussel

Er lijkt geen maat te staan op de vernieuwing bij de bedrijfsvoertuigen van het merk, sinds de oprichting van de specifieke ‘Ford Pro’-divisie. Ook op het Salon van Brussel pakt het merk met het blauwe ovaal als logo opnieuw uit met heel wat nieuwigheden.

Ford Pro is sinds een tijd de nieuwe naam van de afdeling bedrijfsvoertuigen van Ford. Maar het draait daarbij niet enkel om een nieuwe naam, ook de aanpak is anders. Voertuigen zijn nog steeds de ‘core-business’ van Ford Pro, maar er wordt ook volop ingezet op een innovatief dienstenaanbod.
Denk daarbij, naast de nodige fysieke naverkoopservice en aantrekkelijke financieringsvormen, aan digitale tools met slimme software, laadoplossingen en verbonden diensten die vlootbeheerders helpen om hun productiviteit te verhogen, meer uptime te verzekeren en het beheer te vereenvoudigen. Het gaat daarbij van de gratis Ford Pass Pro app, over het FORDLiive Connected Uptime-systeem tot geavanceerde Ford Telematics-systemen en producten op maat.

Uitgebreid productoffensief
Maar Ford Pro draait natuurlijk nog altijd om lichte bedrijfsvoertuigen, en op dat vlak heeft het merk tijdens het Salon van Brussel heel wat nieuws te melden, naast de elektrische E-Transit, met een WLTP-gecertifieerd rijbereik tot 317 km.

Ford Transit Custom en E-Transit Custom
Het grote nieuws is de volledig nieuwe Ford Transit Custom en de eerste 100% elektrische uitvoering van Ford’s middelgrote bestelwagen, de E-Transit Custom met een rijbereik van 380 km (WLTP) en een laadvermogen tot 125 kW. De nieuwe generatie van de Transit Custom pakt uit met een nieuwe architectuur met lagere laadvloer, een keuze uit twee lengtes en twee hoogtes en dat als gesloten bestelwagen, dubbele cabine en luxueuze Tourneo Custom minibus voor personenvervoer.
Daarnaast biedt hij het breedste motorenpalet ooit in een ‘Custom’ met naast een volledig elektrische variant ook de efficiënte Ford EcoBlue dieselmotoren (110, 136, 150 of 170 pk) en een plug-in hybride met de aandrijflijn uit de populaire Ford Kuga PHEV (een efficiënte 2.5 liter Atkinson benzinemotor, een elektromotor en een 11,8 kWh batterij voor een 100% elektrische rijbereik van 57 kilometer) met een CO2-uitstoot van 32 g/km WLTP.

Ranger
Het Salon van Brussel is ook de ideale gelegenheid om de nieuwe generatie van de Ford Ranger te ontdekken, de Europese segmentleider bij de pick-ups. De nieuwe generatie is nog verbeterd op alle vlakken, en is naast de bekende Wildtrak-uitvoering en de waanzinnige ‘Raptor’ nu ook beschikbaar als luxueuze ‘Platinum’.
De Ranger kan besteld worden met een keuze uit drie dieselmotoren: een 2.0 liter viercilinder met naar keuze 170 of 205 pk en een 3.0 liter V6 met een vermogen van 240 pk en 600 Nm koppel! Afhankelijk van de motor en uitvoering is er keuze tussen een handgeschakelde zesbak en een 10-traps automaat.
De Ranger Raptor is dan weer uitgerust met een 3 liter EcoBoost V6 met een vermogen van 288 pk, standaard met een 10-traps automaat!
Ondanks het toegenomen comfort blijft de Ford Ranger een echt werkpaard, met een laadvermogen tot 1,1 ton en een sleepvermogen tot 3,5 ton.


Nog beter geïntegreerde ombouwtoepassingen
De ombouw van een Transit gaat vaak steeds vaker gepaard met een integratie in het elektrische systeem en de digitale toepassingen. Daarom ontwikkelde Ford Pro nu het ‘Upfit Integration System’, dat in de nieuwe Transit Custom debuteert. Die interface moet het hele proces stroomlijnen en zorgen voor een vlekkeloze inbouw bij de ombouwer en een professioneel resultaat voor de klant!


www.ford.be

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo