Gefco, het is voorbij!

CMA CGM, de nieuwe eigenaar van Gefco, heeft aangekondigd dat het merk in de loop van 2023 zal verdwijnen. De activiteiten van Gefco zullen geleidelijk worden uitgevoerd onder de naam CEVA Logistics, een andere logistieke dienstverlener die eigendom is van de Franse rederij. De automotive activiteiten worden bijvoorbeeld Finished Vehicle Logistics Ceva.

Gefco is op 28 juli 2022 door CMA CGM overgenomen. Het heeft dus maar een paar maanden geduurd voordat de nieuwe eigenaar zijn stempel drukt. Met een omzet van 4,2 miljard euro was Gefco kleiner dan CEVA Logistics en zijn omzet van 12 miljard. De 11.500 werknemers van Gefco zullen voortaan werken onder de vlag van CEVA Logistics, dat CMA CGM tot een van de vijf grootste logistieke bedrijven ter wereld wil maken. CEVA heeft nu meer dan 110.000 werknemers in meer dan 170 landen. In België hebben CEVA Logistics en de verschillende andere logistieke dochterondernemingen van CMA CGM (Gefco, maar ook Colis Privé) ongeveer 1.200 mensen in dienst.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo