Het LCV-aanbod op het Autosalon

Tot zondag trekt het 100ste Autosalon van Brussel bezoekers naar het Heizelplateau, en het is ongetwijfeld het meest uitgebreide autotentoonstelling van Europa sinds jaren. Maar wat heeft het in petto voor vakbezoekers die geïnteresseerd zijn in lichte bedrijfsvoertuigen?

Vier merken speelden het spel echt mee door verschillende lichte bedrijfsvoertuigen (waaronder heel wat nieuwe) tentoon te stellen: Ford (met een volledige Ford Pro-zone), Volkswagen Bedrijfswagens, Renault (met een duidelijk aangegeven Renault Pro+ zone) en Maxus. Onder deze fabrikanten vinden we de belangrijkste nieuwigheden van de show, waaronder het duo Ford Ranger / Volkswagen Amarok op het gebied van pick-ups en de nieuwe Maxus T90 EV pick-up. Ford presenteert ook de nieuwe Transit Custom en e-Transit Custom, terwijl Volkswagen de nadruk legt op de verschillende versies van de ID.Buzz (die bijna tot Auto van het Jaar was uitgeroepen!). Renault zet van zijn kant duidelijk zijn geëlektrificeerde E-tech gamma naar voren.

De andere merken die lichte bedrijfswagens verkopen (vergeet niet dat Mercedes-Benz Vans afwezig is) bewijzen de minimale dienst, dat wil zeggen een (elektrische) lichte bedrijfswagen gedegradeerd naar een hoek van de stand, zonder verdere uitleg. Dit is het geval met Nissan, Toyota en de vier merken van Stellantis, waar alleen de Fiat Doblo een beetje een noviteit is, aangezien het nu gewoon weer een kloon is van de Peugeot Partner / Citroën Berlingo / Opel Combo (en niet te vergeten de Toyota Proace City).

In hal 9 bevinden zich ook een aantal voertuigombouwers, waaronder Q Mobility Group, VH Trading en Worksystem.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo