HVO voor de thermische trucks van Linde

Linde Material Handling kondigt aan dat het nu mogelijk is biobrandstof te gebruiken voor haar dieselvorkheftrucks. Dit is mogelijk zonder aanpassingen aan het voertuig of investeringen in extra infrastructuur.

Gebruikers van Linde Material Handling’s diesel heftrucks kunnen hun tanks nu vullen met HVO, oftewel hydrotreated vegetable oil. Deze niet-fossiele brandstof, die uitsluitend uit hernieuwbare grondstoffen wordt vervaardigd, kan de CO2-uitstoot tot 90% verminderen (in vergelijking met conventionele diesel).
HVO kan zuiver of in combinatie met diesel worden gebruikt. Het wordt geproduceerd door verschillende plantaardige oliën, dierlijke vetten en afvalmaterialen, waaronder gebruikte spijsoliën en -vetten, te behandelen met waterstof. Naast CO2 vermindert HVO ook de uitstoot van deeltjes, stikstofoxiden, koolwaterstoffen en koolmonoxide. Linde zegt dat het de motor ook meer vermogen geeft.

Lees alles over Motrac

Motrac

video

3D-Lift werkt samen met MB Groupe – Transport & VAN.TV 59

In de Waalse sector van het transport en de logistiek is MB Groupe uit Thimister-Clermont één van de namen om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan Michel Bronlet, die al in de jaren ‘80 een andere aanpak bedacht voor zijn transportbedrijf. Vandaag telt de groep vier complementaire pijlers, met […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo