Iveco krijgt order voor 100 Nikola Tre FCEV in Duitsland

Terwijl 2023 het eerste volledige verkoopjaar zal zijn voor de elektrische versie van de Nikola Tre, is het voor de waterstofversie dat Iveco een grote bestelling heeft geregistreerd… waaraan echter een aantal voorwaarden verbonden zijn.

Het Duitse bedrijf GP Joule heeft een intentieverklaring getekend voor 100 Nikola Tre FCEV’s. GP Joule startte in feite als installateur van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het Duitse bedrijf heeft zich snel uitgebreid tot de productie van groene energie (uit zonne- en windenergie) en de installatie van collectieve verwarmingsnetwerken, maar werkt ook aan projecten om elektriciteit om te zetten in waterstof.

GP Joule zal een financieringsaanbod ontwikkelen voor deze 100 emissievrije vrachtwagens, gericht op transportbedrijven. Maar in tegenstelling tot een fabrikant (voorlopig) zal GP Joule ook energie leveren aan zijn klanten in zijn eigen netwerk van stations. De eerste 30 voertuigen zullen naar verwachting tegen 2024 worden geleverd, en voor de overige 70 voertuigen wacht GP Joule tot 2025, met de mogelijkheid om ze aan te schaffen via Iveco’s all-inclusive GATE (Green & Advanced Transport Ecosystem) leasemodel. Deze bestelling is echter afhankelijk van financiering uit een Duits programma ter ondersteuning van de aanschaf van voertuigen met alternatieve aandrijving.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo