Janus van Kasteren (Iveco) wint de Dakar 2023

Het was een Iveco die de 45e editie van de Dakar Rally won dankzij het Nederlandse team Boss Machinery De Rooy en de bemanning van de Powerstar #502 (Janus van Kasteren jr, Marcel Snijders en Darek Rodewald). Twee andere Iveco’s maakten het podium compleet.

Door de afwezigheid van de Russische teams en hun Kamaz, die de laatste edities van de Dakar hadden gedomineerd, was de strijd veel opener. Toch waren we getuige van een echte overheersing van de Iveco-teams, want het Italiaanse merk monopoliseerde de eerste vier plaatsen in het klassement met een van de Boss Machinery De Rooy-teams (de andere moest in etappe 14 opgeven) en de twee voertuigen van het Eurol De Rooy-team, goed bestuurd door Martin van den Brink (3e) en zijn zoon Mitchel van den Brink (4e). De tweede plaats ging naar een Tsjechisch team dat niet onder de officiële Iveco-vlag reed.

Minder succes voor het Belgische team Gregoor Racing, wiens T-Way bestuurd door Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom slechts als 18e eindigde.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo