Krone domineert de Belgische markt voor getrokken materieel in 2022

De Belgische markt voor opleggers groeide van 6751 naar 7504 geregistreerde eenheden in 2022. Bovendien werd de dominantie van Krone, Van Hool en Schmitz Cargobull verder versterkt. A&D staat op de vierde plaats.

De afgelopen twee jaar stond Krone op de eerste plaats in het klassement. In 2022 werd de dominantie van het Duitse merk verder versterkt, want het marktaandeel bedraagt nu meer dan 21%, iets wat niemand ooit eerder heeft bereikt. Het aantal van 1.622 opleggers is nog nooit door iemand in ons land bereikt.

Op de tweede plaats is Van Hool ook gegroeid in absolute cijfers (+ 360 eenheden) en in marktaandeel (+ 3,5 %), maar daarmee kon het Krone niet onttronen. Schmitz Cargobull groeide ook in absolute cijfers en in marktaandeel, en deze drie leiders hebben nu bijna 50% van de Belgische markt in handen. De generalistische outsiders lijden het meest onder de situatie: Kögel en Kässbohrer hebben allemaal hun registraties zien dalen, en de kloof tussen de derde en de vierde plaats is nog nooit zo groot geweest. In deze categorie heeft Hoet Trailers goede vooruitgang geboekt en plukt het de vruchten van zijn nieuwe productiefaciliteiten.

De gespecialiseerde fabrikanten hebben hun positie relatief stabiel gehouden, behalve Stas, dat van 4,8% naar 3,2% van de markt is gezakt, en Chereau, dat ook terrein verliest in het segment van de koelopleggers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo