Nederlandse havendataplatform Royal Dirkzwager neemt Antwerpse Port+ over

Royal Dirkzwager, de dienstverlener voor scheepsrapportage en nautische data binnen de Nederlandse havens, neemt de softwaretak van het Antwerpse Port+ overgenomen. Hierdoor ontstaat een marktleider op het gebied van data voor port call-optimalisatie in de regio  Antwerpen Brugge – Rotterdam – Amsterdam (ARA).

Port+ is onderdeel van de Antwerpse Havenkoepel en ontwikkelde meerdere courant gebruikte applicaties om havenaanlopen te optimaliseren, zoals Qronoport en Portcall Mobile. Royal Dirkzwager biedt dezelfde diensten aan voor de Nederlandse havens met haar SaaS-applicatie Ship2Report. Gecombineerd hebben Dirkzwager en Port+ daarmee toegang tot één van de meest uitgebreide en accurate datasets voor havenaanlopen en ETA’s.  ‘Verdere ontwikkeling van de platformen vraagt grote investeringen waar schaalgrootte voornodig is. Door deze samenwerking is de synergie ontstaan om dat te doen en kan de markt straks met onze Portcall Optimization Software nog beter de havenaanlopen monitoren en efficiënter maken’ vertelt Joan Blaas, CEO van Royal Dirkzwager. ‘In eerste instantie zal er weinig veranderen voor de klanten van beide bedrijven. Op termijnechter worden de digitale producten samengevoegd, waardoor de dienstverlening voorpartijen die met name actief zijn in de hele ARA-regio geharmoniseerd zal worden’, aldus Blaas.

Naast de overname van de softwaretak van Port+, wordt ook een operationele samenwerking opgezet tussen de rapportagediensten van Dirkzwager en Port+. Hierdoor zal Port+ maximaal gebruik kunnen maken van de 24/7 operations en de digitale systemen van Dirkzwager – en vice-versa. ‘Port+ blijft de onafhankelijke dienstverlener voorde Antwerpse havengemeenschap. Met onze expertise helpen we klanten met hun aangifte gevarengoed en goederencomptabiliteit en informeren we alle belanghebbenden over de aankomst of vertrek van zeeschepen in de Belgische haven’, zegt Benoit Lebrun, directeur Port+. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Medewerkers die zich met de digitale producten bezighielden binnen Port+ zijn overgegaan naar Royal Dirkzwager.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo