Scheepvaartverkeer opnieuw mogelijk tussen Brussel en Antwerpen

Sinds vrijdagmiddag is er opnieuw binnenvaartverkeer mogelijk tussen Brussel en Antwerpen. Nadat een binnenschip een kleine week geleden tegen de brug voer, werd alles in het werk gesteld om het scheepvaartverkeer op deze belangrijke scheepvaartroute opnieuw op gang te brengen. 

Het scheepvaartverkeer tussen Brussel en Antwerpen is opnieuw mogelijk sinds 6 januari om 13.45 uur, iets minder dan een week na het ongeval van 30 december 2022. Dat ongeval werd veroorzaakt door een binnenschip dat de Budabrug raakte, waardoor de brug niet meer omhoog kon en het verkeer, zowel voor schepen als wagens, werd onderbroken of onmogelijk was. De bedrijven Hye en Sarens werden ingeschakeld om het beschadigde brugdek af te voeren naar Antwerpen, waar het zal worden worden onderzocht en hersteld.

Omdat het brugdek is verwijderd, blijft het wegverkeer nog steeds onmogelijk op de Budabrug. De Haven van Brussel onderzoekt de mogelijkheid om op deze plaats of in de onmiddellijke omgeving een dienst aan te bieden waardoor voetgangers en fietsers het kanaal kunnen oversteken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo