Sud-Fresh verzesvoudigt opslagcapaciteit in Aubange

Sud-Fresh, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de logistiek en het vervoer van temperatuurgecontroleerde producten, heeft onlangs een uitbreiding van zijn magazijnen in Aubange in gebruik genomen, in de Pôle Européen de Développement die België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg omspant.

“We zitten sinds 2011 op deze locatie en werten met een capaciteit van ongeveer 3.000 pallets boven het nulpunt. Vorig jaar konden we de grond achter het magazijn aankopen, waardoor we de capaciteit van het gebouw konden verhogen tot 20.000 pallets. We kunnen nu vers- en diepvriesopslag aanbieden, terwijl het oude gedeelte volledig is gerenoveerd en we ongeveer 9.000 m2 aan zonnepanelen hebben kunnen installeren”, legt algemeen directeur Vincent Gaillard uit. De eerste pallets werden eind 2022 naar het nieuwe magazijn overgebracht. “Momenteel is de vul-/reserveringsgraad 70-75% en we hebben nog een vrije capaciteit van ongeveer 5.000 pallets voor diepvriesgoederen die we willen vermarkten door picking/preparatie- en distributiediensten aan te bieden in de hele Benelux.”

Deze investering volgt op de bouw van een nieuw crossdockcentrum in Rhisnes (Namen) in 2019. Dit combineert ook een temperatuurgecontroleerde zone boven het nulpunt met een zone voor diepvriesopslag. “We willen op korte termijn ook deze diepvriesafdeling uitbreiden”, zegt Vincent Gaillard.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo