Tailormade Logistics neemt Tongerse vestiging in gebruik

Tailormade Logistics neemt vandaag haar twaalfde Belgische vestiging in gebruik in Tongeren. Het magazijn van 25.000 m2 dient als Inbound Process & Logistics Center voor een internationale klant, actief in Fashion, Sport & Life Style.

Bert Vandecaveye, oprichter en CEO van Tailormade Logistics: “Voor een internationale klant met een mondiale bevoorradingsketen, werd TML gevraagd om snel en proactief een Europees Inbound Process & Logistics Center op te starten. Het doel is de goederenstromen van de main gateways (Antwerpen, Rotterdam en Hamburg, maar ook van de luchthavens Luik, Frankfurt, Parijs-CDG en Heathrow) te bundelen om een zo vlot mogelijke instroom te garanderen. Dit houdt ook in dat alle douaneformaliteiten centraal worden behandeld.” Tailormade Logistics zorgt ook voor controles van kwaliteit en  kwantiteit, inclusief een ‘pre-delivery’ inspectie en montage. Nadien worden de goederen verstuurd naar de diverse regionale distributie centra.

Tongeren voldeed aan alle bereikbaarheidscriteria, aangezien het centraal gelegen is tussen de bovengenoemde gateways en goed geschikt is voor de herverdeling van goederen naar de regionale distributiecentra. Tailormade Logistics huurt dit nieuwe gebouw aan Montea, dat over de nodige grond beschikt om de site uit te breiden tot 70.000 m2. In een eerste fase beslaat het gebouw 25.000 m2 . Het heeft een ‘excellent’ BREEAM certificatie, o.a. door het gebruik van warmtepomptechnologie in combinatie met zonnepanelen, ledverlichting en laadpalen voor elektrische voertuigen.

Tailormade Logistics start zijn activiteiten in Tongeren met een tiental mensen maar verwacht snel te groeien. In eerste instantie zal de manager van de TML-vestiging in Genk verantwoordelijk zijn voor de operationele leiding, terwijl een nieuwe persoon voor deze functie wordt aangeworven. “Ondanks de strategische ligging is Tongeren nog geen ‘hotspot’ van logistiek activiteit. Dit is een bijkomend voordeel voor het aanwerven van de nodige werkkrachten: planners, magazijniers, chauffeurs, heftruckchauffeurs,…”, zegt Tailormade Logistics HR Manager, Jessica De Block.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo